Over

De website Waarom ga je niet weg? is er voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met huiselijk geweld. Familie, vrienden, maar ook buren.

Het project

Als omstander van huiselijk geweld kun je veel vragen hebben. Waarom ga je niet weg? biedt via ervaringsverhalen inzicht in wat je kunt doen.

De website is gemaakt door Moondocs in samenwerking met Radboudumc en Blijfgroep/Veilig Thuis. Het project kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer & Samenleving.

Partners

Blijf Groep organiseert (online) informatiebijeenkomsten voor naasten. Hier kunnen naasten vragen stellen en hun ervaringen delen met anderen. Voor vragen over deze bijeenkomsten kunt u contact opnemen via: info@blijfgroep.nl

Radboudumc ontwikkelde het online hulpmiddel Safewomen.nl voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld. De website biedt informatie over relaties en partnergeweld, informatie over hoe je veiliger kan zijn, een zoekmachine waarmee je hulp in de buurt kunt vinden en een manier om in contact te komen met andere vrouwen die ervaring hebben met onveilige relaties en partnergeweld.

Credits

Regie & montageSara Kolster, Studio Parkers
Illustraties & animatiesTonke Koppelaar & Lotte Dijkstra
DeveloperJos Faber
Compositie & mixageDarius Timmer

Met speciale dank aan Rubina en Anneke voor het delen van hun verhaal.

Waarom ga je niet weg? is gemaakt door Moondocs in samenwerking met Radboudumc en Blijfgroep/Veilig Thuis. Het project kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer & Samenleving.